Size Uygun Hibe Hangisi?

Doğru programı öğrenin.

Kimler Faydalandı?

Tamamlanmış projeler.

Ipard II 5. Başvuru Çağrı İlanı Yayınlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Şubat 2019 tarihinde Ipard II 5. Çağrı ilanına çıktı.

Destek Oranları Ne Kadar?
Hayvancılık yatırımlarında %40-70 arası hibe olarak ödenmektedir.

Büyükbaş, Küçükbaş, besi ve süt üretim yatırımların, yumurta tavuğu modernizasyon yatırımlarının 500.000 Avroya kadar olan kısmına, hindi ve et tavuğu üretim yatırımlarının 250.000 Avroya kadar olan kısmına, kaz üretimi yatırımlarının 125.000 Avroya kadar olan kısmına %40 ile %70 arasında hibe desteği veriliyor.

Yeni kurulan tesisler destekten %40 oranında yararlanacak.
Modernize edilen tesislerin destek oranı %50 olarak uygulanacak.
Birlik ve kooperatiflerin başvurması halinde destek oranı %60 olacak.

Modernizasyon yatırımlarında süt sektöründe kapasite 10-50 baş inek yada 50-250 koyun yada 5-25 manda ise %10 daha destek oranı artışı sağlanıyor.

Yatırımcı (tüzel kişiliklerde temsilci) 40 yaşın altında ise %5 ilave destek sağlanıyor.

Yatırım yeri dağlık alan listesinde yer alıyorsa ilave olarak %5 daha destek oranı sağlanıyor.

Kırmızı ve beyaz et kesimhaneleri, et işleme ve parçalama tesisleri, süt işleme ve peynir altı suyu işleme tesislerinin 3 milyon Avroya kadar olan kısmına, süt toplama merkezi yatırımlarının 1 milyon Avroya kadar olan kısmına, meyve, sebze, soğuk hava deposu ve paketleme yatırımlarının 1.250.000 Avroya kadar olan kısmına, su ürünleri işleme ve pazarlama yatırımlarının 1,5 Milyon Avroya kadar olan kısmına hibe desteği salanıyor.

İşleme, paketleme ve depolama tesisi yatırımlarında destek oranı %40 olarak belirlenmiştir. Ancak kooperatif yada üretivi örgütü başvurularında destek oranı %50 dir.

Hangi İllerde yer alan yatırımlar destekten yararlanacak?
Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

TKDK 5. çağrı başvurular ne zaman başlıyor?
Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yetiştiriciliği projelerinde internet üzerinden sisteme kayıtlar başlamıştır. İl Koordinatörlüğüne dosya teslimi ise 08 Nisan 2019 tarihinde başlayacaktır.

İşleme, paketleme ve depolama projelerinde internet üzerinden sisteme kayıtlar başlamıştır. İl Koordinatörlüğüne dosya teslimi ise 08 Nisan 2019 tarihinde başlayacaktır.

Son başvuru tarihi ne zaman?
Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yetiştiriciliği projelerinde son başvuru tarihi 14 mayıs 2019 dur. İşleme, paketleme ve depolama projelerinde ise son başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 dur.

İmar barışından faydalandım, yapı kayıt belgesi ile başvurabilir miyim?
Eğer sadece makine ekipman alımı söz konusu ise ve inşaat işi yapılmayacaksa Yapı Kayıt Belgesi ile başvurulabilmektedir.
Yatırım kapsamında inşaat işleri de varsa Yapı Kayıt Belgesi ile birlikte ilgili kurumdan alınan “ruhsat alınmasına gerek olmadığına dair yazı” ile başvuru yapılabilir.